Tavaly 72 százalékkal nőtt a tisztán elektromos autók eladása

2021-ben minden rekordot megdöntött a zöldrendszámos autók átadása, köztük is a tisztán elektromos autók eladása nőtt a legnagyobb arányban. A Jövő Mobilitása Szövetség szakértői szerint egyre többen ismerik fel és használják ki az elektromos autózás előnyeit.

A legfrissebb adatok szerint 2021-ben 72%-kal, 21544-re nőtt az elektromos autók száma Magyarországon, míg a zöld rendszámos autók száma 42633 volt december végén, ami 57%-os növekedést jelent.

 

A Jövő Mobilitása Szövetség a hatékony népszerűsítés érdekében igyekszik felmérni adatelemzések és kutatások segítségével, hogy a magyar társadalomban mennyire elterjedtek az elektromobilitással és a mikromobilitással kapcsolatos ismeretek, mekkora a nyitottság, a fogadókészség ezekre, és mik azok a tényezők, amelyek leginkább nehezítik ezek használatát. A szövetség elektromos járművekre vonatkozó 2021-es kutatásában az elektromos járművek használatával kapcsolatos élményekről, és a nulla kibocsátású közlekedési eszközök melletti és elleni érvekről kérdezte a résztvevőket.

 

A felmérésből kiderült, hogy a magyarok 69,3%-a vezetett már elektromos járművet és a megkérdezettek 41,3%-a nyilatkozott úgy, hogy a következő autója már elektromos lesz. Ezt a tendenciát támasztják alá az egyre magasabbra törő eladási számok, melyek a zöldrendszámos autók terén tapasztalhatók és melyek penetrációja minden valószínűség szerint idén újabb hatalmas növekedést fog elérni a hazai gépjárművek között.

A legfrissebb iparági hírekért, történésekért kövessen minket a Facebookon is!