Mikromobilitás

Fogalma

A mikromobilitás az olyan könnyű és kisebb méretű járművek használatára vonatkozik, melyek kis sebességgel közlekednek és a felhasználó személyesen vezeti azokat. A mikromobilitás eszközei közé tartoznak a kerékpárok, az elektromos meghajtású kerékpárok, rollerek, gördeszkák és a közösségi robogók is.

Okos városi megoldások

A közösségi (megosztó) szolgáltatások új generációja lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a kijelölt területen belül bárhol letegyék a perc alapon bérelt eszközöket, legyen az roller, robogó vagy akár személygépkocsi.

A mikromobilitás szolgáltatók kiváló támogatást nyújtanak a közösségi közlekedésben résztvevők számára az úgynevezett utolsó mérföld (last mile) megtételéhez az utazások befejezésénél.
A szolgáltatások igénybevételéhez mindössze egy okostelefonra és a szolgáltatók által biztosított applikáció letöltésére van szükség.

A kerékpárok, elektromos rollerek, robogók nagy népszerűségnek örvendenek, főleg ha egy nagyvárosban szeretnénk eljutni egyik pontból a másikba. Az autómegosztó szolgáltatók segítségével akár a bevásárlásainkat is kényelmesen, autóval tudjuk bonyolítani és városi közlekedésben is kényelmes alternatívát biztosít a lakók számára, miközben nem kell bajlódniuk a gépjárművek üzemeltetésével, fenntartásával és a parkolási díjak megfizetésével.

Hazai szolgáltatók

  • Kerékpármegosztó rendszerek megtalálhatók Budapesten, Esztergomban, Debrecenben, Hévízen, Győrben, Kaposvárott, Nagykanizsán, Pécsett és Szegeden is.
  • Robogók bérlése Budapesten és Pécsett is elérhető. 
  • Közösségi autók használatát három társaság is biztosítja, melyet több mint 80.000 regisztrált tag használ Budapesten napi rendszerességgel közlekedése során.