Rendezvények

Szolnok - 2021. szeptember 19.

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata az előző évekhez hasonlóan 2021-ben is csatlakozik a szeptember 16-22. között megrendezendő Európai Mobilitási Héthez, melynek idei témája a „Fenntartható közlekedés a biztonság és egészség jegyében az élhetőbb városi környezet kialakításához.

Maradj egészséges, közlekedj fenntarthatóan! címmel a Jövő Mobilitása Szövetséggel közösen tudás és élmény alapú programot szervez, melynek a Tiszaliget ad otthont a Debreceni Egyetem Szolnok Campus előtti területen. A rendezvény kiváló lehetőséget biztosít az érdeklődők számára, hogy tesztelhessék az elektromos közlekedési eszközöket: elektromos rollereket, kerékpárokat és gépjárműveket, valamint megismerhessék a különböző elektromos jármű töltési lehetőségeket és egyéb okos város megoldásokat.

További információ


Fenntartható közlekedés – megoldható a mindennapokban?
- 2021. szeptember 21. 18:00 (online és Európa Pont-on helyszíni rendezvény) 

A beszélgetést személyesen is meghallgathatod az Európa Pontban (1024 Budapest, Lövőház utca 35.). A helyszíni részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött (fenntarthatokozlekedes.eventbrite.com) és csak védettségi igazolvánnyal látogatható. Kérjük, hogy az esemény alatt viselj maszkot!

Az online közvetítést ezen kívül az Európa Pont Facebook oldalán (link) és az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének YouTube oldalán (link) is követheted.


Az eseményen részt vesz:

• Pukler Gábor – elnök, Jövő Mobilitása Szövetség
• Buday Bence – ügyvezető igazgató, SHARE NOW
• Csapó Balázs – alapító/chief designer, Servo Movement Kft.

• Kerényi László Sándor – stratégiai tervezés igazgató, Budapesti Közlekedési Központ (BKK)
• Tomaj Zsófia – fenntartható fejlődési szakértő
Székesfehérvár - Menő jövő - 2021. szeptember 26.

Székesfehérvári Megyei Jogú Város Önkormányzata az Európai Mobilitási Héthez kapcsolódóan, harmardik alkalommal rendezi meg a Menő jövő – Elektromos járművek napja rendezvényt, melynek szervezésében a Jövő Mobilitás Szövetség tagjai is részt vesznek. Biztosíják az elektromos járművek (autó, rollerek) tesztvezetését, valamint elektromos töltőhálózattal kapcsolatos ismeretekre tehetnek szert az érdeklődők.

További információ