Rendezvények

Budapest - 2023. szeptember 27-28. - Jobverse Állásbörze és Automorrow szakmai konferencia

Szakmai partnerségünkkel valósul meg szeptember 27-28-án a Jobverse állásbörze, amely idén 3 in 1 rendezvényként az Automorrow autóipari és WomanUP „work-life balance” konferenciát is magában foglalja.

A Jobverse állásbörzén a látogatók a Jövő Mobilitása Szövetség tagjainak jóvoltából elektromos rollereket és kerékpárokat próbálhatnak ki a kiépített pálya keretein belül és hasznos információkat tudthatnak meg ezen eszközök helyes használatáról és, hogy miként illeszthetjük be ezeket a mindennapos közlekedésünkbe.

A Jobverse állásbörzével kapcsolatos további információ az alábbi linken érhető el.Az Automorrow járműipari konferencián az iparág elismert szakértői osztják meg gondolataikat, valamint a leginnovatívabb cégek mutatják be jövőbe mutató fejlesztéseiket.

Elsődleges célja egy olyan platform és jövőbe mutató konferencia létrehozása, amelyen mind a járműiparban dolgozók, mind az iparág iránt érdeklődő diákok vagy tapasztalt szakemberek szemszögéből tekinthetjük át a szektorban alapvetően végbemenő változásokat, a résztvevők pedig élvezetes és szórakoztató formában tájékozódhatnak, nyerhetnek inspirációt és teremthetnek kapcsolatot más szakemberekkel.

Hiánypótló rendezvény:
Mindemellett a szervezők egy olyan platformot szeretnének létrehozni, ami hiánypótló a piacon, és ahol a 3in1 rendezvénynek köszönhetően a látogatók nemcsak megismerhetik a legvonzóbb munkáltatókat, de azonnal fel is mérhetik a jelenleg elérhető álláslehetőségeket, és akár egy új állással is hazatérhetnek.

Az Automorrow konferenciával kapcsolatos további információ az alábbi linken érhető el.

Budapest - 2023. szeptember 12. - PORTFOLIO SUSTAINABLE WORLD 2023 KONFERENCIA

Szakmai partnerségünkkel valósul meg szeptember 12-én immár 4. alkalommal a Sustainable World 2023 – A jövő vállalata konferencia,  amihez idén a minden eddiginél exkluzívabb helyszínt a Nemzeti Táncszínház biztosítja Budapesten. A konferencián számos piacvezető cég mutatja be jó gyakorlatát és működését a fenntarthatóság témában és komplex, magas minőségű szakmai program mellett kiemelet szerepet kap a networking is. A tavalyi évhez hasonlóan idén is a fenntarthatóságról, a zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.

Kiemelt témák

 • A nehézségeket is haszonná lehet fordítani: a legnagyobbak tapasztalatai a zöld átállásban
 • A klímaváltozás kockázatai - A pénzügyi piacok és a befektetők is megérezhetik?
 • EU-s források és banki hitelek - Merre induljon egy zöldülő vállalat?
 • Az ESG világ térnyerése - A legnagyobbakat már elérte, készülhetnek a kkv-k
 • A zöld energia aktualitásai: visszatáplálás, hálózatfejlesztés és szélenergia
 • A zöld energia ára - Mik mozgatják épp a piacot?
 • Szén-dioxid-kvóták piaca: a kvóta fogy, jön az uniós karbonvám - Mire érdemes készülni?
 • Felújított vs. új - Épületek és városrészek közös újragondolása az energiahatékonyság és a fenntarthatóság jegyében
 • Nincs élhető város, élhető közlekedés nélkül
 • Zöld agrárium: alkalmazkodásra és a legújabb technológiákra felkészülni!
 • Tömegáru lett a fenntarthatóság - Mit lépnek a különböző vállalatok a változó fogyasztói szokásokra?
 • Fenntartható marketing - Így győzd meg a fogyasztókat greenwashing nélkül


A konferenciával kapcsolatos további információ az alábbi linken érhető el.

Budapest - 2023. szeptember 8-9. - Stresszmentes Mobilitási Hét: a közlekedés élmény is lehet, ha mindig a megfelelő eszközt választjuk

Szeptember első hetében a Magyar Autóklub és a Jövő Mobilitása Szövetség Stresszmentes Mobilitási Hetet hirdet: a hét folyamán a programban részt vevő 14-18 év közötti fiatalok ismerhetik meg a hibrid mobilitás előnyeit, a közlekedési kultúra és a szabályok alapjait. Az eseménysorozat része szeptember 8-án egy stresszmentes hétköznapi és vállalati mobilitásra fókuszáló konferencia és másnap egy családi nap is, ahol bárki kipróbálhatja a mikro- és elektromobilitási eszközöket, emellett az elméleti teszten a legjobban teljesítő fiatalok elektromos rollereken és kerékpárokon mérhetik össze tudásukat.

Szeptember elején ismét gyerekek ezrei indulnak majd egyedül iskolába: ki gyalog, ki közösségi közlekedéssel, mások rollerrel, kerékpárral. Utóbbi esetekben a szülő a szokásosnál is jobban aggódhat: betartja majd a szabályokat, felismeri a közlekedési helyzeteket? Azért, hogy a gyerekek nagyobb biztonságban érezzék magukat az utakon a Magyar Autóklub közlekedésbiztonsági és ügyességi versenyt indít: már elindult a regisztráció a Rollerezzz 2023 versenyre, melynek döntőjét szeptember 9-én, a Stresszmentes Mobilitási Hét záróeseményén, a családi napon rendezik majd meg.

Budapest - 2022. szeptember 6. - PORTFOLIO SUSTAINABLE WORLD 2022 KONFERENCIA

A korábbi évek töretlen érdeklődése mellett, szinte már hagyományként rendezi meg a Portfolio a Sustainable World 2022, a jövő vállalatainak szóló konferenciáját. A fenntarthatóság megkérdőjelezhetetlen súlyát és a gazdasági életbe való betörését néhány éve még érdeklődő tekintetek figyelték, az elmúlt egy év azonban olyan gyors alkalmazkodásra bírta rá a gazdaság szereplőit, hogy sokan már irigylésre méltó tapasztalatokat szereztek arról, hogy milyen a zöld világ elitjébe tartozni.

A rendezvény legfőbb célja, hogy a legelsők tapasztalatait bemutatva szolgáljon támaszként azon vállalatoknak, amelyek a fenntarthatóság előnyeit hatékonyságnövelésére, vagy versenyelőnyre szeretnék fordítani, és deklarált céljuk a stabil, jövőbe mutató és egyben fenntartható üzletmenet.

KIEMELT TÉMÁK

·         Versenyelőny vagy már elvárás? – Betört az ESG a piacokra
·         Felgyorsultak az események: a legnagyobbak tapasztalatai a zöld átállásban
·         Tegnap csak ajánlott, ma már kötelező: mit vár az EU a vállalatoktól?
·         Zöld pénzügyek, zöld vállalati finanszírozás
·         Fenntartható befektetések és a „greenium”
·         Átállási kockázat – Felkészültek már a vállalatok?
·         Az alternatív energia világában – Atomzöld vagy 100%-ban megújuló?
·         Oldjuk meg! – Ellátásbiztonság, hálózatfejlesztés és energiatárolás
·         Elszálló energiaárak, vészjósló előrejelzések
·         Nagyvállalatoktól a legkisebbekig: a teljes lánc zöldre változik
·         Nincs kibúvó: a befektető és a fogyasztó diktálja a fenntarthatóság ütemét

További információ

Szolnok - 2021. szeptember 19.

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata az előző évekhez hasonlóan 2021-ben is csatlakozik a szeptember 16-22. között megrendezendő Európai Mobilitási Héthez, melynek idei témája a „Fenntartható közlekedés a biztonság és egészség jegyében az élhetőbb városi környezet kialakításához.

Maradj egészséges, közlekedj fenntarthatóan! címmel a Jövő Mobilitása Szövetséggel közösen tudás és élmény alapú programot szervez, melynek a Tiszaliget ad otthont a Debreceni Egyetem Szolnok Campus előtti területen. A rendezvény kiváló lehetőséget biztosít az érdeklődők számára, hogy tesztelhessék az elektromos közlekedési eszközöket: elektromos rollereket, kerékpárokat és gépjárműveket, valamint megismerhessék a különböző elektromos jármű töltési lehetőségeket és egyéb okos város megoldásokat.

További információ


Fenntartható közlekedés – megoldható a mindennapokban?
- 2021. szeptember 21. 18:00 (online és Európa Pont-on helyszíni rendezvény) 

A beszélgetést személyesen is meghallgathatod az Európa Pontban (1024 Budapest, Lövőház utca 35.). A helyszíni részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött (fenntarthatokozlekedes.eventbrite.com) és csak védettségi igazolvánnyal látogatható. Kérjük, hogy az esemény alatt viselj maszkot!

Az online közvetítést ezen kívül az Európa Pont Facebook oldalán (link) és az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének YouTube oldalán (link) is követheted.


Az eseményen részt vesz:

• Pukler Gábor – elnök, Jövő Mobilitása Szövetség
• Buday Bence – ügyvezető igazgató, SHARE NOW
• Csapó Balázs – alapító/chief designer, Servo Movement Kft.

• Kerényi László Sándor – stratégiai tervezés igazgató, Budapesti Közlekedési Központ (BKK)
• Tomaj Zsófia – fenntartható fejlődési szakértő
Székesfehérvár - Menő jövő - 2021. szeptember 26.

Székesfehérvári Megyei Jogú Város Önkormányzata az Európai Mobilitási Héthez kapcsolódóan, harmardik alkalommal rendezi meg a Menő jövő – Elektromos járművek napja rendezvényt, melynek szervezésében a Jövő Mobilitás Szövetség tagjai is részt vesznek. Biztosíják az elektromos járművek (autó, rollerek) tesztvezetését, valamint elektromos töltőhálózattal kapcsolatos ismeretekre tehetnek szert az érdeklődők.

További információ